Читај ми!

Поново редови испред ковид амбуланти

Епидемијска ситуација у Србији се погоршава. Повећава се број нових случајева вируса корона. Поново се формирају редови испред ковид амбуланти. У појединим амбулантама у Београду за 50 одсто је повећан број прегледа. Епидемиолози упозоравају да се после празника може очекивати значајно погоршање ситуације.

Грађани Србије гласаће 16. јануара на референдуму о Акту о промени Устава Републике Србије. Питање на које се тражи одговор грађана гласи -  "Да ли сте за потврђивање акта о промени устава Републике Србије?" Истражујемо шта то питање подразумева и зашто је важно за српско парвосудје?

Полиција пети дан интензивно трага за 27-годишњим Сплићанином Матејем Перишом, који је нестао у Београду. Отац несталог младића Ненад Периш каже да је на снимцима који су се појавили у појединим српским медијима његов син. Игор Јончић из Мреже за опасност Србије, која учествује у потрази, каже да за сада нису нашли никакав траг. Матеј Периш нестао је 30-ог децембра. Био је у београдском клубу "Готик" са пријатељима, али му се у једном тренутку изгубио траг. Нестанак је пријављен дан касније. Матеј је дипломирани економиста и бивши ватерполиста.

Високе дипломате НАТО-а одржаће у петак ванредни виртуелни састанак на којем ће размотрити захтеве Русије у вези с питањем европске безбедности. Они ће разговарати о интензивирању присуства руске војске на Криму и око Украјине, наводи се у саопштењу из Брисела. Састанак ће бити одржан уочи састанка Савета НАТО-Русија заказаног за 12-ти јануар.

Епл је прва светска компанија, вредна 3 билиона долара, јавља Си-Ен-Ен. Амерички произвођач ајфона достигао је ту магичну границу, када су акције накратко порасле за око три процента на нови рекорд свих времена од 182,88 долара. Акције Епла су се касније повукле са тог нивоа.

Најбољи тенисер света, Новак Ђоковић имаће прилику да освоји јубиларну 10. титулу на Гренд слему у Мелбурну. Ђоковић је на свом инстаграм профилу објавио да путује у Аустралију, јер је захваљујући организаторима добио медицинско изузеће. 

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници вести Ненад Селаковић и Тина Амић.

Продуцент Светлана Стевановић.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво