Какву храну волимо да једемо?

Протекле две пандемијске године и те како су утицале на наше навике у исхрани. Оно што је остало непромењено је да у Србији уживамо у доброј храну, било да је она спремљена на масти и фино зачињена или пак богата зеленишом. Ново истраживање показало је да једемо просечно 3 оброка дневно. Сада пуно чешће радимо док једемо, гледамо ТВ или сурфујемо интернетом. Да ли кувамо сваки дан? Одричемо ли се ужине и јесмо ли потрошили залихе брашна из ванредног стања, нека су од питања за Мирјану Перовић, вођу овог истраживања.

Ступио је на снагу пропис по којем ће жене за прворођено дете од државе једнократно добијати 300 хиљада динара. Такође, мајке ће од ове године добијати једнократно 100 хиљада динара за друго и треће дете. Пакет мера за подстицај радања обухвата и помоћ у кредитирању младих брачних парова чија је намера да купе стан.

Док хватамо дан чућете и причу из села Шарани у таковском крају, где се ове године повећао број ученика. Сазнаћете и колико кошта изнајмљивање тенка из Војног музеја у Београду за снимање и форографисање.

СЗО је 2022. прогласила "Годином пандемије", док Европа жели да је обележи као Годину младих. Европске престонице културе ове године су Нови Сад, заједно са Ешом( Луксембург) и Каунасом (Литваниа). Зелена престоница Европе је француски град Гренобл. Тренд боје за ову годину су од нарцис-жуте до босиљак-зелене.  2022. година у кини ће бити обележена у знаку Воденог Тигра.

Уредник и водитељ: Николина Миљковић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво