Читај ми!

Стартапи: Неочекивана прилика за озбиљне играче

Почиње исплата новчане помоћи грађанима у износу од 20 евра, а новац ће најпре добити пензионери. Остали пунолетни грађани уплате могу да очекују 8. и 9. децембра. Уз давање новчане помоћи влада је у настојању да контролише нагли скок малопродајних цена основних животних намирница на ниво од 15. новембра. Како је саопштено, циљ је да се спречи поремећај на тржишту, а одлука ће трајати 60 дана. Истовремено привредници упозоравају да че поскупљење сировина и енергената, као и раст инфлације, негативно утицати на ликвидност већине предузећа. Како ће се кретања на привредном и финансијском плану одразити на стандард грађана Србије питамо професора Економског Факултета Љубодрага Савића.

Финансирање стартапа у Србији значајно је олакшано, закључено је на дебати: "Стартапи: Неочекивана прилика за озбиљне играче" одржаној на конференције CEO Summit. Указано је и на потребу додатног образовања и оснивача и инвеститора. Да ли су традиционални индустријски сектори спремни да се укључе у развој стартапа и који су највећи изазови са којима се такве компаније сусрећу у пословању? За Магазин говори Наташа Шкрбић, пројектна координаторка у Иницијативи "Дигитална Србија".

Пре 75 година основан је УНИЦЕФ, са задатком да обезбеди храну, одећу и здравствену заштиту за децу у послератној Европи. Прва пошиљка хуманитарне помоћи УНИЦЕФа упућена је у бившу Југославију 1947. године. Дечји фонд УН од тада пружа помоћ и подршку у промоцији и остваривању дечијих права у нашој земљи. Поводом јубилеја УНИЦЕФ о значају ове агенције УН на глобалном плану и деловању у Србији говори Ана Продановић, руководилац програма за дечја права у УНИЦЕФ Србија.

У Подгорици је најављено свечано обележавање годину дана рада владе премијера Здравка Кривокапића. Да ли је први кабинет без деценијама владајуће ДПС испунио очекивања? Какве поуке из резултата управо одржаних локалних избора у Мојковцу, Цетињу и Петњици могу да извуку како хетерогена и месецима повађануа владајућа већина тако и опозиција питамо Драгишу Јањушевића, програмског директора Центра за политичку едукацију у Подгорици.

Уредник Јелена Видић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво