Читај ми!

Навике грађана и климатске промене

Центар за промоцију науке (ЦПН) спроводи истраживање навика грађана које доприносе повећању угљеничног отиска и убрзању климатских промена. Пројекат носи назив "ЕкОтисак", а циљ је да се грађани мотивишу да се укључе у теме које се тичу одрживог начина живота и очувања животне средине. Више о пројекту рећи ће нам саговорник из ЦПН-а Петар Лаушевић.

У емисији ћемо говорити и о конкурсу за унапређење дигиталне писмености ученика основних и средњих школа „Дигитална експедиција Изазов". Спроводи се у оквиру каравана "Дигитална експедиција" који је ове године обишао 16 градова у Србији, а наставиће са активностима и наредне године. Наш саговорник је Дарко Соковић, директор програма „Нова писменост".

Најавићемо и округли сто „Припреме за примену е-фактуре" на којем ће бити речи о припремама за примену ове мере од 1. јануара 2022. године. Наш саговорник је Никола Марковић из Друштва за информатику Србије.

Најавићемо и отварање изложбе костима из телевизијске серије „Нечиста крв" која ће се емитовати на РТС-у почев од 4. децембра. О раду на костимима говориће нам костимографкиња Марина Вукасовић Меденица.

Као и сваког дана, пратимо епидемијску ситуацију и преносимо најновије вести из земље, региона и света.

Пробудите се уз Радио Београд 1.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво