Читај ми!

Одакле си, селе ?

Женска фудбалска репрезентација Србије пре неколико дана савладала је Турску у Горњем Милановцу, головима Дејане Стефановић и Невене Дамјановић, у мечу квалификација за Светско првенство. Наредни меч наша селекција имаће 25. новембра против Бугарске. Данас је требало да буде одигран дерби Супер лиге између Црвене звезде и Спартака, али је одложен из добро знаних разлога, па ћемо имати фино фудбалско друштво у нашем студију. Долази нам `лице с насловнице`, које најављује ову емисију- Мина Чавић, која је имала неколико наступа за репрезентацију, од чега један за памцење- када је усла у 85. минуту и одмах постигла погодак. Заједно са сестром близнакињом Нином прошла је кроз све националне селекције. А наша друга гошћа, Јована Петровић, за надимак може да захвали јунаку цртаног филма- сви је зову Џаја, не по фудбалској легенди, већ по истоименом анимираном лику. Родом је из Крушевца, баш као и Милица Костић, први голман репрезентације и шампиона Спартака, тако да се може рећи да `чарапанке` с успехом бране мрежу репрезентатиције Србије.

Током емисије јавиће нам се Дамир Ђорђевић, председник Удружења `СпортНет` , он прати утакмицу женске Супер лиге у Земуну између Слоге и Пожаревца. Најавићемо и вечерашње клупске ватерполо утакмице, кроз изјаве играча Партизана Николе Вица и Милана Алексића. Наша саговорница је и Љиљана Ранковић, капитен женског одбојкашког клуба Уб, у вези са двомечом Лиге шампиона с грчким Олимпијакосом, наше даме у првом дуелу су биле боље и савладале фаворизоване гошће са 3-2. Репрезентација слепих и слабовидих шахиста Србије освојила је бронзану медаљу на 16. Олимпијади која је одржана на Родосу. Ово је прва медаља за нашу земљу коју су на највећем светском такмичењу освојили слепи и слабовиди шахисти Србије. На такмичењу у Грчкој наступило је 22 шаховске репрезентације, а српски тим је заузео треће место иза селекција Русије и Пољске. Лепа вест је и то да је Србија добила домаћинство наредног, седамнаестог Светског шампионата, које ће се играти 2025. године у Србији. Наши гости су капитен Павле Димић, репрезентативац Дамјан Јандрић, као и Петар Врањковић, председник Националног спортског савеза слепих и слабовидих Србије.

Пратимо и учешће четворице представника Србије на Светском првенству у боксу, које се одржава у `Штарк Арени`. Куглашице Србије нису успеле да се оките одличјем на Светском шампионату у Пољској, у неизвесном мечу до последњег поена и последњег чуна, поражене су од Хрватске резултатом 5-3. Куглаши би да се и шести пут прогласе господарима планете, што није нерално, напротив- за ривале ће имати селекцију Немачке. Наш стручни конслутант је, као и претходних дана, дугогодишња репрезентативка у куглању Драгана Дорожан.

Између две емисије напустио нас је још један познати музичар, дугогодишњи бубњар ЈУ групе, састава Зебра и још неких постава, Раша Ђелмаш. Данас се окупљају и поштоваоци Ђорђа Марјановића, једне од највећих звезда свих времена на нашем естрадном небу, како би обележили 30. октобар, Милордов дан рођења, по 90. пут. Не дају да се Ђорђе заборави, желе да се памте његови хитови и чињеница да је управо певач из Кучева био наш Жилбер Беко, наш Ћелентано, наш Азнавур.. Подразумева се да ћемо и ми дати скромни свој допринос, хитовима који се не заборављају

Као и сваке суботе, бавићемо се и дешавањима из света културе, јавног и уметничког живота, света који нас окружује. Витез кулинарства Милијан Стојанић обрадоваће нас новим предлогом јеловника за недељни ручак, слушачемо песме којима зуб времена не може баш ништа, као и оне нове, са актуелних топ листа. У реализацији емисије, поред осталих,  учествују Миша Миланов, Катарина Епштајн и Бојана Туфегџић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

 

 

 

 

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво