Читај ми!

Баук са Балкана

Јасно је да је у овом наслову употребљена новинарска хипербола, али немамо баш тако често прилике да у једном дану бележимо победе и Звезде и Партизана, а дешава нам се већ други пут ове јесени. Комплименти за српске представнике у европским куповима, сада ни они нису на добром гласу међу ривалима, сви би их радо избегли, када би могли. Најпре је Партизан био убедљив на свом стадиону у дуелу са естонском Флором- свака част малобројним, али неуморним навијачима!- потом је и Црвена звезда, жестоко погођена вирусом короне, показала зубе Лудогорецу у Разграду и савладала уек неугодне Бугаре сјајним поготком Канге. Поред бодова и парица за остварене тријумфе, стижу и друге лепе вести из европске куће фудбала- захваљујући таквим играма, Србија се учврстила на 12. месту Уефа листе националних коефицијената. Уколико сачувамо ту позицију, у наредној сезони уз два представника у квалификацијама за Лигу шампиона, трећи представник Србије би играо у плеј офу за Лигу Европе, док би се још два клуба надметала у квалификацијама за Лигу конференција. Само напред, Партизане и Звездо, нормални љубитељи спорта радују се када побеђујете и једни и други!

Кад смо већ код фудбала, селектор фудбалске репрезентације Драган Стојковић Пикси саопштио је списак играча на које рачуна у мечевима са Луксенбургом и Азарбејџаном у квалификацијама за пласман на Мундијал у Катару. Први пут откако се објављује листа позваних играча, Пикси није ставио ниједно ново име на списак, а и први пут на списку нема ниједног играча из домаћег првенства. Репрезентацију Србије у суботу 9. октобра очекује гостовање Луксембургу, а три дана касније у Београду дочекује Азербејџан. После пет одиграних утакмица, `Орлови` у својој квалификационој групи заузимају друго место, са два бода мање од Португалаца, којима гостују у последњем колу, 11. новембра. 

Кошаркаши Црвене звезде утакмицом против Фенербахчеа отварају нову сезону у Евролиги. Црвено-бели надметања у најјачем клупском такмичењу у Европи почињу одмеравањем снага са клубом који води Саша Ђорђевић, а један од главних адута на терену им је Марко Гудурић. Дуел Фенербахчеа и Црвене звезде у Истанбулу почиње у 19 часова и 45 минута, током вечери играју се још четири утакмице - Уникс-Зенитом, Асвел-Жалгирис, Олимпијакос-Басконија и Барселона- Алба.

Мушка одбојкашка репрезентација Србије играће на Светском првенству 2022. године у Русији у групи А са селекцијом домаћина, Тунисом и Порториком, одлучено је жребом у Москви. Шампионат света играће се од 26. августа до 11. септембра. Легендарни бразилски фудбалер Пеле, након што је отпуштен из болнице после месец дана и операције тумора, мораће да иде на хемотерапију. Пеле је на друштвеним мрежама захвалио свима на подршци током опоравка. Након тога Пеле се огласио на Инстаграму, објављивањем фотографије са супругом и лекарима. 

Данас је на програму прва утакмица 11. кола Линг Лонг Супер лиге у фудбалу, од 15 часова играју на сатдиону `Чика Дача` у Крагујевцу домаћи Раднички и гости из Лазаревца, екипа Колубаре. У Првој лиги Србије данас такође само један меч- у Ивањици се састају Јавор и Тимок из Зајечара. О овим и другим вестима из света спорта, домаћег и међународног, слушајте у данашњем `Спортском журналу`  Радио Београда 1. Чујте већ данас оно о чему ћете сутра читати у новинама. У реализацији емисије учествују и Слободан Игрутиновић и Бранислав Јерковић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво