Читај ми!

Олимпијски журнал

Српски представник у рвању грчко-римским стилом у категорији до 87 килограма Зураб Датунашвили освојио је бронзану медаљу на 32. Летњим олимпијским играма . То је четврта бронзана, шеста укупно за нашу земљу у Токију. И остали представници Србије данас су блистали, и у колективним спортовима, и у појединачним, једноставно им је све ишло од руке. Женска кошаркашка репрезентација Србије пласирала се у полуфинале Олимпијских игара у Токију, пошто је у четвртфиналу савладала Кину 77:70. Србија је до пласмана међу четири најбоље екипе на турниру и борбе за медаље стигла великим преокретом на почетку последњег периода, када је серијом 11:0 надокнадио минус од девет поена (58:49). Најзаслужније за тријумф биле су најискусније Јелена Брукс са 18, Соња Петровић са 16 и Ана Дабовић( на насловној страни ) са 13 поена. Србија ће у полуфиналу играти против селекције САД, која је данас била боља од репрезентације Аустралије.

Каква партија наших одбојкашица у четвртфиналу олимпијског турнира! Просто се не зна ко је био бољи у редовима актуелних европских и светских шампионки, све до једне дале су максимални допринос убедљивој победи против селекције Италије у три сета. Селектор Зоран Терзић може да буде презадовољан учинком својих изабраница, које су истински понос наше Србије. У полуфиналу, баш као и кошаркашице, српске одбојкашице играће са Сједињеним Америчким Државама. 

Најбољом партијом на Играма у Токију, ватерполо репрезентација Србије дошла је до победе над Италијом од 10:6 и места у полуфиналу олимпијског турнира. Србија ће у полуфиналу играти против селекције Шпаније, од које је доживела пораз за старту турнира (13:12), ето одличне прилике за реванш на путу ка одбрани злата. Тај меч игра се у петак од 12.50 часова, уз пренос на Првом телевизијском каналу РТС-а и на програму Радио Београда 1.

Српска кајакашица, Милица Новаковић, пласирала се у полуфинале у дисциплини К1 500м. Новаковићева је до полуфинала стигла кроз реперсаж четвртфинала, победом у својој групи резултатом 1:49,348.  Претходно, у квалификацијама била је пета у групи са временом 1:49,802. Српски кајакаш Страхиња Стефановић директно се пласирао у полуфинале Олимпијских игара у Токију у дисциплини К1-200. Стефановић је победио у својој квалификационој групи са временом 34,996. Полуфинале је на програму сутра од 2.30 по средњоевропском времену. Млади српски кајакаш Бојан Зделар није успео да се пласира у финале дисциплине К-200 на Олимпијским играма у Токију. Зделар је прво у у својојој квалификационој групи заузео последње шесто место са временом 37,092, а потом је у трци четвртфиналног реперсажа био четврти са временом 36,531. 

Репрезентативац Србије у рвању Стеван Мићић поражен је на старту такмичења слободним стилом у категорији 57 килограма на Олимпијским играма у Токију. Бољи од Мићића био је Јапанац Јуки Такахаши резултатом 7-0. Уколико Јапанац прође у финале, Мићић ће имати шансу за бронзу кроз репесаж. Репрезентативац Србије у стрељаштву Миленко Себић и освајач бронзане олимпијске медаље на Играма у Токију, допутовао је јутрос у Београд. Њега су на београдском аеродрому дочекали породица, пријатељи и представници савеза, уз овације, аплаузе, транспаренте, српске заставе, музику и шампањац. Разговарали смо са Себићем и са селектором нашег државног тима Драганом Доневићем.

Фудбалери Црвене звезде и Шерифа одиграли су нерешено 1:1 на стадиону "Рајко Митић" у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу шампиона. Реванш утакмица трећег кола квалификација за најелитније европско такмичење игра се следећег уторка у Тираспољу. Сутра су на реду и мечеви квалификација за Лигу конференције, од наших на терен излазе Партизан, Војводина и Чукарички. 

Током емисије чућемо и друге актуелниости са 32. летњих олимпијских игара, везне за наше спортисте, као и занимљивости са спортских терена и око њих.

Емисију припрема Спортска рубрика Радио Београда 1

Испред микрофона је Жељко Стефановић

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво