Читај ми!

Воћари задовољни откупним ценама купине и малине

Изузетно топло време са температурама ваздуха које су ових дана често биле преко 35 степени доводи до стреса код биљака које у тим условима улазе у фазу борбе против увенућа. Кратак кишни период који је претходио најновијим врућинама делимично је ублажио штету на пољима која се користе за повртарску и ратарску производњу.

У Србији се приводи крају жетва пшенице. У неким деловима наше земље приноси су надмашили очекивања, па су пољопривредници одлучили да складиште род док не виде како ће проћи са кукурузом где због сувог и топлог лета очекују највише проблема. Ситуација је слична и са сојом. Сунцокрет је за сада у задовољавајућем стању.

Сезона главних сорти малине улази у завршну фазу. Почела је и берба купине. Иако су им неповољне временске прилике умањиле количину плодова у тим засадима, воћари су задовољни откупним ценама. За килограм најквалитетније купине хладњачари плаћају око 150, док се за исту количину малине може добити и више од 400 динара.

Уз остале теме из области пољопривреде у емисији Вас чека и традиционална народна музика из свих делова Србије.

Уредник и водитељ: Иван Јовановић

Радио Београд 1, недеља 8.05

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво