Читај ми!

Или одлазак на пусто острво, евентуално у свемир, или - вакцинација!

Број заражених корона вирусом у Србији расте. Повећава се број пацијената на болничком лечењу, а реч је углавном о људима који нису вакцинисани. Лекари упозоравају да су сада најугроженији млађи који нису примили вакцину. Забрињава и број здравствених радника који такође одбијају да се имунизују. И управо зато епиодемиолог др Радмило Петровић, у разговору за наш програм о томе да ли је у Србији почео четврти талас епидемије, између осталог упозорава да су вирус корона и сви његови сојеви такви да се човек у потпуности може заштити на три начина - одласком на пусто острво или у свемир, што је мало вероватно и могуће, или - вакцинацијом, а подозрева да је мање од 50 посто имунизованог становништва довољно да бисмо без велике забринутости чекали предстојеће јесен и зиму.

Према последњим доступним подацима из 2019. године, 64 посто жртава трговине људима у нашој земљи чиниле су особе младје од 18 година, док су, као и протеклих година, њих око 90 посто - девојчице. У сусрет овогодишњем Светском дану борбе против трговине људима који се обележава данас, Удружење градјана за борбу против трговине људима и свих облика родно заснованог насиља "Атина" објавило је студију случаја о кршењу права на приватност и поверљивост података деце жртава сексуалног злостављања и трговине људима у Србији под насловом „Човечанство дугује деци најбоље што има". Тим поводом наша гошћа биће Андријана Радоичић-Недељковић из Удружења „Атина".

У "Магазину на Првом" и о туризму у Општини Медвеђа и традиционалној манифестацији "Гејзерске ноћи" у Сијаринској бањи, 117. бициклистичкој вожњи "Критична маса" у Београду под називом "Платанска љубав", а очекују вас и све најновије вести и резултати наших спортиста на Летњим олимпијским играма у Токију.

Са вама - Елизабета Арсеновић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво