Читај ми!

Тропска врелина бере воће, али и пшеницу

Жетва јечма је у току и за сада се тај посао обавља уобичајено, а први откоси пшенице само што нису пали. Захваљујући наглом сазревању зрна, квалит би могао да буде нешто слабији, али ће свакако хлебног зрна бити довољно.

Берба вишања је у току. Први сигнали са тржишта кажу да ће цена бити 50 динара по килограму. Произвођачи тврде да им се за ту цену не исплати ни да дођу до воћњака.

Док са вишњама произвођачи имају муку, малинари ове године мирују, јер је откупна цена задовољавајућа, али може и боље.

Министарство пољопривреде расписало је нови конкурс за доделу подстицаја из ИПАРД фондова ЕУ. Укупан буџет је око 60 милиона евра, пољопривредници ће моћи да конкуришу за суму и до милион евра, а рок за подношење захтева је 10. септембар.

Новина је да ће први пут, аванс до 50 одсто од укупне суме бити исплаћиван одмах по одобрењу пројекта. Чућете и причу о једној задрузи која добро ради, али ће захваљујући нерешеним имовинским односима можда у стечај. 

Александар Радовић и Никола Денчић са вама од 08 до 09.

 

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво