Бесплатни часови српског као завичајног језика

„Академска српска асоцијација“ (АСА) позива младе у дијаспори, узраста до 20 година, да се пријаве на бесплатни курс српског као завичајног језика. Осим учења језика, курс пружа прилику за упознавање младих широм света будући да ће се рад одвијати у групама. Тамара Ћирић из АСА подсећа да та организација има вишегодишње искуство у организовању сличних курсева.

САВА онлајн школа српског језика, културе и традиције и организација и портал „Тачка повратка" позивају на заједничко дружење у суботу, 05.јуна. Тада организују другу радионицу на тему: „Карта за повратак-језик и образовање-пут успешног повратка". Позив је пре свега упућен нашој дијаспори у Аустралији .

Управа за дијаспору и Србе у региону обавештава да је у току упис ученика у српске допунске школе у Италији, Француској и Словенији.

Уредница емисије је Гордана Глигорић.

Музички уредник: Драган Димић

veceras.zajedno@rts.rs   

Вечерас заједно

Autor:
Уредник редакције Ружица Зоркић Радичевић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво