Читај ми!

Добре приче за добро јутро

Затечене ситуацијом у Новом Пазару на самом почетку епидемијске кризе 2020. године, Селма Хасић Манић и Нерма Зекић Хоћанин из овог града, покренуле су ургентну кампању са циљем прикупљања новца за набавку најнужније медицинске опреме за Општу болницу у овом граду. За само један дан, преко друштвених мрежа, уз помоћ грађана и дијаспоре, прикупиле су 36.000 евра. Ове младе филантропкиње нису стале на томе, већ су током протекле године донирале медицинску и заштитну опрему за здравствене установе и апотеке у Санџаку, али и своје суграђане на кућном лечењу, прикупивши помоћ вредну 100.000 евра. Поред акција помоћи здравственим установама, Селма и Нерма су сакупљале новац за помоћ 200 самохраних мајки око Бајрама, помагале су деци без родитељског старања, као и старима. Њихов рад није остао непримећен и добиле су награду "Виртус" за младе филантропе коју им је доделила Фондација Траг. О свом раду и мотивацији говориће за наш јутарњи програм.

Рад ове две младе жене инспирација је и за нашу рубрику "Питање јутра" у којој ћемо слушаоце питати да ли смо због актуелне пандемије постали бољи људи и да ли више обраћамо пажњу на невоље и потребе других људи.

У данашњој емисији чућемо и специјалну репортажу из Дрвара где се налази наша уредница Наташа Ракетић која снима материјал за један документарац.

 

Бавићемо се и темом која је актуелна сваког пролећа и лета, а то је противградна заштита. У програм ће нам се укључити Зоран Бабић из Републичког хидрометеоролошког завода, стручњак за ову област.

Говорићемо и о конкурсу за волонтере за манифестацију Нови Сад - престоница културе 2022., а као и сваког јутра пратимо актуелну епидемијску ситуацију и процес вакцинације у Србији и преносимо све најважније информације из земље и света.

С вама је Миша Стојиљковић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво