Национална студија о ефикасности имунизације против ковида: колико нас заправо штите вакцине

Питање које мучи све вакцинисане против ковида 19, без обзира којом вакцином, јесте - колико нас оне заправо штите, посебно с обзиром на озбиљност те болести и, још више, непредвидивост, упркос сада већ дуже од године свакодневне борбе за њено сузбијање. Одговор ће дати Национална студија о ефикасности имунизације, која се неће бавити само испитивањем да ли је неко развио антитела после вакцинације, већ и такозваним ћелијским имуним одговором. Наша саговорница тим поводом биће вирусолог проф. др Тања Јовановић, продекан за наставу Медицинског факултета у Београду и члан Републичког кризног штаба. Питаћемо је и како коментарише изјаве кинеских здравствених званичника који су пре пар дана изјавили да њихове вакцине имају ефикасност слабију од оне која је првобитно била навођена.

О негативном утицају ковида 19 на слух писало се и говорило још крајем прошле године, а тим наших научника при Клиничком центру у Нишу је међу првима у свету израдио и студију о томе. Који су савети пацијентима који су приметили промене у слуху током или после болести, само је једно од питања за др Емилију Живковић-Маринков, специјалисту ОРЛ, чланицу тима који је радио на изради поменуте студије.

У "Магазину на Првом" и о новој директиви Европске уније која забрањује издавање нових туристичких заменских ваучера без изричите сагласности самих путника, о потрази за утехом и надом у религији током тешких времена, историјских и личних, као и о новој књизи најпопуларније списатељице за децу Јасминке Петровић "Сто лица столица".

Са вама - Елизабета Арсеновић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво