Благи пад броја оболелих, надлежни даље апелују на опрез

Последњих недељу дана дошло је до такозваног заравњења епидемијске криве, број новозаражених вирусом корона се смањује. Нажалост и даље је висок број преминулих, у претходном дану чак 41 особа је изгубила живот, а њих 260 је на респиратору. И даље је велики број хоспитализованих, али је јуче после много времена било више отпуштених него примљених пацијената.

И данас се наставља имунизација, а широм Србије могуће је вакцинисати се и без претходне пријаве, осим у Београду. Наиме, екипе Завода за биоциде данас врше дезинфекцију вакциналних пунктова у главном граду, па ће масовна вакцинација у Београду бити настављена сутра. Заменик градоначелника Горан Весић је објавио да да је у главном граду, закључно са јучерашњим даном вакцинисано скоро 529 хиљада суграђана, што је 37,6 одсто пунолетног становништва.

Представници новинарских удружења положили су венце и запалили свеће на месту где је 1999-те године убијен новинар Славко Ћурувија. Подсетили су да ни 22 године од злочина над власником "Дневног телеграфа" и "Европљанина" нема правоснажне пресуде. Апеловали су на државне органе да се починиоци што пре правоснажно осуде. Славко Ћурувија убијен је на Васкрс 1999-те, испред зграде у којој је становао, током НАТО бомбардовања Србије, а након сукоба са влашћу Слободана Милошевића. За извршење ликвидације су првостепено осуђена четири припадника тадашњег Ресора државне безбедности, укупно на 100 година затвора. Апелациони суд укинуо је првостепену пресуду почетком септембра прошле године са образложењем да је првостепени суд прекорачио оптужбу увођењем Н. Н. лица у тај случај.

Лозница, Крупањ и Црна Трава шампиони су предузетништва за прошлу годину као најуспешнији промотери покретања нових бизниса и коришћења националних и локалних подстицајних мера. Спрам своје велиццине, забележили су највећи број новооснованих предузетничких радњи и предузећа, као и корисника мере пореског ослобођења почетника у пословању познате под слоганом "Стартуј легално", саопштио је НАЛЕД.

Српски веслачи Милош Васић и Мартин Мачковић освојили су бронзану медаљу на Европском првенству у италијанском Варезеу у дисциплини двојац без кормилара.
Васићу и Мачковићу је освајање бронзе честитао министар спорта Вања Удовичић.

Уредник емисије: Наташа Ракетић

Уредници вести: Владимир Михајловић и Ненад Селаковић

Продуцент: Срђан Манојловић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво