Одлазак Тозовца – памтићемо га по гласу и господству

Удружење грађана „Амитy – снага пријатељства“ и Портал „Пензин“ крајем марта спровели су анкетно истраживање са темом „Зашто се нису вакцинисали сви старији од 65 година?“ у којем је учествовало више од 200 испитаника. Већина анкетираних је због контрадикторних информација збуњена и због тога није сигурна у безбедност вакцине. Присутан је и страх од негативних реакција после имунизације. Они који би да се вакцинишу траже да то учине у најближој амбуланти или дому здравља где станују. О томе како да олакшамо и убрзамо вакцинацију старијим суграђанима сазнаћемо више од уреднице Портала „Пензин“ Александре Јовановић.

О раду медицинских радника са Ковид-пацијентима говориће професор Медицинског факултета у Београду и начелник Клинике за анестезију и интензивно лечење КБЦ "Драгиша Мишовић" др Предраг Стевановић. Током епидемије корона вируса пред вратима црвене зоне престају све полемике и предрасуде. Иза њих почиње борба на живот и смрт. И битка за сваки дах. Професор Стевановић ће се осврнути и на то колику су жртву поднели лекари, медицинске сестаре и техничари у црвеној Ковид зони.

Прошлог уторка напустио нас је легендарни композитор и певач народне музике Предраг Живковић Тозовац. Памтићемо га по прелепом гласу, стасу и господству. Победио је у бројним животним биткама, али је изгубио рат против короне.

Компоновао је на десетине песама народне музике за колеге певаче, али их је и сам певао од срца и за душу. Једна од најдражих била је „Јесен у мом сокаку". О песмама, хармоници, наградама и лепоти живљења говорио је пред микрофоном Радио Београда на Сретење 2019. године, када је одликован златном медаљом председника Србије за заслуге у музичкој култури.

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд Један, 10:05.

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет две године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво