Читај ми!

У болницама све више млађих пацијената, здравствени систем на граници издржљивости

Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон рекао је за РТС да ће данас бити одржане консултације Кризног штаба и Владе око противепидемијских мера. Број заражених у Србији се, како је рекао, "стабилизовао на високом нивоу", у Београду се крива заравнила али, истиче, без обзира на све, нема опуштања. Уз мере у борби с короном важна је и имунизација. У Србији је до сада дато око 2 милиона 380 хиљада доза вакцина. Прву дозу је добило око милион 412 хиљада грађана, а обе дозе скоро милион.

Превентивне мере се не поштују довољно, један је од закључака састанка министра здравља Златибора Лончара са директорима ковид болница. У ковид систем се припрема да уђе и бања Селтерс у Младеновцу, и болнице у другим градовима. Наглашено је да је велики број све млађих болесника са тешком клиничком сликом и који долазе на лечење после вишедневног самосталног кућног лечења.

У посети Србији је шеф чешке дипломатије Томаш Петричек. Поред сусрета са нашим државним врхом, одржава се и пословни форум привредника две земље. Петричек и његов колега Никола Селаковић су истакли да је билатерална економска сарадња Србије и Чешке заснована на развијеној трговинској размени и растућим чешким инвестицијама. Укупна робна размена у 2020-тој години је близу 1,2 милијарде евра, а за два одсто је пала у односу на 2019-ту.

После шестодневне блокаде, због насуканог контејнерског брода ''Евер Гивен'', бродови поново плове кроз Суецки канал. Први су запловили бродови из језера између северног и јужног крака. На пролаз чека око 400 бродова, укључујући 25 нафтних танкера, саопштавају египатске власти. Штета изазвана блокадом Суецког канала, мери се милијардама долара.

Фудбалери Србије од 18 часова играју са Азербејџаном у Бакуу, у трећем колу квалификација за Светско првенство 2022-ге године у Катару. Селектор Драган Стојковић Пикси уочи данашње утакмице изјавио је да орлове чека екстремно тешка утакмица и противник.

Уредник и водитељ:Мирослав Војводић

Уредници вести: Ирена јеловац и Владимир Михајловић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво