Читај ми!

Вучић: Попуштање мера тек кад се стекну услови

Број пријема пацијената у ковид болнице и даље је висок. Директор Универзитетског клиничког центра Србије, Милика Ашанин, рекао је за РТС да пацијенти у овом таласу имају тежу клиничку слику, па се дуже задржавају у болници.

Председник Александар Вучић изјавио је да ће мере против пандемије бити ублажене првог дана када се за то стекну услови и када епидемиолози буду сагласни са тим. Вучић је рекао како има утисак да лагано падају бројеви новозаражених у Београду и напоменуо да је тешко изборити се са новим сојевима вируса, који су инфективнији и смртноснији. Поновио је да ће се вакцинисати када број грађана, који су добили другу дозу пређе милион што ће се, каже, догодити сутра или прекосутра.

Грађани Србије ће ове године моћи на летовање у Грчку уз потврду да су вакцинисани било којом вакцином, уз негативан Пи-Си-Ар тест или брзи тест, поручили су у Београду министри трузма две землље Татјана Матић и Харис Теохарис. Они су додали да ће грчке границе за наше туристе бити отворене највероватније већ средином априла, иако сезона званично почиње 14. маја. Теохарис је прецизирао да ће Грчка прихватити све вакцине, укључујући кинеску и руску. Када је реч о деци, он је рекао да за децу до 10 година није потребна вакцина, нити тест, а за старију од 10 година потребан је негативан тест.

У наставку обиласка инфраструктурних пројеката, председник Александар Вучић проверио је како теку радови на Моравском коридору. Поручио је да ће цео аутопут, дужине 112 километара, од Појата до Прељине, бити завршен за три године и да ће тада моћи да се стигне од Чачка до Ниша за највише сат и по. Вучић је указао да ће то бити први дигитални аутопут, јер ће дуж његове трасе бити постављени оптички каблови и дигитална опрема који ће омогућити бесплатан бежични интернет и најмодернији систем урпављања саобраћајем. Навео је да је држава у Моравски коридор до сада уложила 210 милиона евра.

Велики теретни брод „Евер Гивен" који се пре 6 дана насукао и заглавио у Суецком каналу ослобођен је јутрос и померен ка обали, чиме је отворен простор за пловидбу. На пролаз кроз канал чека 370 бродова. Процењује се да је сваки сат који је Евер Гивен провео заглављен у Суецком каналу светску економију коштао 400 милиона долара.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредници вести Ненад Селаковић и Тина Амић.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво