Још два милиона доза кинеске вакцине

Епидемијска ситуација у земљи се погоршава. Расте број инфицираних, преминулих и оних на болничком лечењу. Од почетка епидемије заражена је више од 531 хиљада особа, битку с ковидом изгубило је 4810 људи, само у дану за нама 32-оје. Болнице су пуне, на лечењу је према последњим подацима готово 5 хиљада људи.

Лекари позивају да се мере поштују и да се што више људи вакцинише да би се епидемија ставила под контролу. До сада је дато више од 2 милиона вакцина, а обе дозе примило је 809 хиљада 626 грађана. Иначе, Србија је потписала Уговор о испоруци нових 2 милиона доза вакцине кинеске компаније Синофарм. Током разговора видео линком председника Александра Вучића и  руководства Синофарма теме су биле и изградња фабрике кинеских вакцина у Србији, али и изградња и опремање српских болница. Вучић је захвалио председнику Кине Си Ђинпингу, руководству Комунистичке партије и представницима Синофарма на помоћи у снабдевању вакцинама у најтежем тренутку.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков окарактерисао је тренутне односе између Русије и САД као веома лоше и нагласио да за њихово побољшање не треба питати Москву. Песков је реаговао на изјаву америчког председника Џоа Бајдена да руске власти морају да "плате цену" за своје наводно мешање у америчке изборе и да сматра руског председника Путина убицом. Руски званичник је поручио и да ће Русија анализирати приступ даљој сарадњи са САД и у том смислу је објаснио позивање на консултације у Москву руског амбасадора из Вашингтона.

Награда „Радоје Домановић" за укупан допринос српској књижевној сатири припала је равноправно писцима и новинарима Боривоју Бори Ољачићу и Миловану Вржини. Лауреат Боривоје Ољачић је радни век провео као хумориста, сатиричар, покретач и аутор емисије „Караван" на Првом програму Радио Београда, која ове године обележава 60 година постојања. Други добитник престижне награде Милован Вржина је афористичар, песник, прозни писац и дугогодишњи новинар и уредник чувеног сатиричног листа „Јеж".

Данас су на програму реванш мечеви осмине финала Лиге Уефа. Арсенал, после победе од 3:1 у Атини, вечерас у Лондону игра против Олимпијакоса. Пренос меча је од 19 часова на Другом програму наше телевизије.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредници вести: Ирена Јеловац и Владимир Михајловић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво