Брнабић: Нове мере готово сигурно за викенд

Епидемијска ситуација у Србији се погоршава, расте број новозаражених и преминулих од вируса корона. У ишчекивању нове седнице Кризног штаба, медицински део понавља како је неопходно затварање угоститељских објеката и тржних центара на најмање недељу дана, као и поштовање мера, прекид контаката и масовна вакцинација.

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да ће, у склопу мера против ширења корона вируса, инсистирати да се сви концерти откажу, а да ће готово сигурно бити нових мера за викенд. Премијерка је рекла да јој је најпре невероватно и да је зачуђена тиме да се у овом тешком тренутку организују концерти у Београду.

"Ми ћемо разговарати са представницима Града Београда да видимо како се то десило и инсистираћемо да се сви концерти откажу. То је супротно свим правилима и мерама и тражићемо да се организатори казне," навела је Ана Брнабић.

Група "Црвена јабука" одржала је концерте у Комбанк дворани две вечери заредом, 8. и 9. марта, а како је РТС-у речено у Влади Србије, Комбанк дворана ће бити кажњена због одржавања концерата.

Када је реч о погоршању епидемијске ситуације, премијерка је казала да вакцинација помаже да не буде још гора, али да ће готово сигурно бити нових мера за викенд. Ана Брнабић каже да Влада Србије не размишља о увођењу обавезе вакцинације и да би то било супротно свим стандардима људских права.

Србија је већ припремила дигиталне цертификате о вакцинацији, који ће омогућити лакше кретање и путовање ван земље, изјавила је за РТС министарка туризма Татјана Матић. Додала је да се са грчким Министарством туризма преговара о међусобном признању дигиталних цертификата о вакцинацији. Матићева је нагласила да дигитални цертификат није ковид-пасош. Од епидемијске ситуације и брзине имунизације у Србији зависи да ли ће наши грађани моћи да путују на летовање у Грчку, навела је министарка туризма. Подсећамо, та земља је најавила да ће отворити границе за туристе од 14-ог маја.

Србија и Република Српска ће ове године организовати прву заједничку војну вежбу на Мањачи, изјавио је у Бањалуци челник Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик после састанка са министром одбране Србије Небојшом Стефановићем. На заједничкој прес-конференцији, Стефановић је рекао да Србија има интерес да инвестира у Републику Српску и да с њом гради братски однос. На састанку је оцењено да ће се вежба одржати чим се за то створе услови. Стефановић је у дводневној посети Републици Српској.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Ненад Селаковић и Марица Сердар
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво