Читај ми!

"Дара из Јасеновца" и духови прошлости

Филм "Дара из Јасеновца" редитеља Предрага Антонијевића, српски кандидат за награду "Оскар", данас ће бити премијерно приказан у биоскопима неколико америчких држава. Дистрибуцији су претходиле бројне полемике, спорна оцена магазина "Варајети" да је реч о српској пропаганди, реаговања домаћих званичника и рат на друштвеним мрежама између српских и хрватских корисника.

Како је и зашто српски филм толико узбуркао духове? Како је могуће да истина о догађајима од пре осам деценија, испричана филмским језиком, ни данас не може да се прихвати?

То су нека од питања за госта емисије, Душана Басташића, председника удружења "Јадовно 1941." из Бањалуке. Удружење окупља потомке и поштоваоце жртава комплекса усташких логора Јадовно. Основано је са циљем да се жртве и злочини сачувају од заборава.

Уредник и водитељ је Ивана Прибићевић.

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво