Читај ми!

Вучић: Још милион вакцина пре почетка марта

Наставља се масовна имунизација против вируса корона - на позив, за грађане који су се пријавили преко портала Еуправе или телефоном, на број 080-222 334. Од почетка вакцинације, 24. децембра, до данас вакцинисано је 437.380 грађана.

Председник Александар Вучић саопштио је да је добио потврду да ће Србија у неколико фаза, до краја фебруара и марта, обезбедити скоро милион вакцина против вируса корона.

"Одличне вести за Србију. Добио сам потврду од наших пријатеља да ћемо у неколико фаза обезбедити још готово милион вакцина. Живела Србија!", објавио је Вучић на Инстаграм профилу.

У борби са вирусом, многе земље појачавају рестриктивне мере. Француска, затвара своје границе према земљама које нису чланице Европске уније. У Грчкој ће од данас поново бити затворене продавнице. Због страха од нових сојева короне, у Шведској је обавезан негативан тест за улазак у земљу. Чешка забрањује улаз странцима, осим онима који имају неопходне разлоге.

Светска здравствена организација критиковала је најаву Европске уније о контроли извоза вакцина против ковида 19, произведених у земљама чланицама Уније. Званичници организације изразили су забринутост и поручили да би "вакцинациони национализам" могао довести до продужења пандемије корона вируса.

Амбасадор Сједињених Америчких Држава у Србији Ентони Годфри верује, да ће тим новог председника Џозефа Бајдена имати у виду српске интересе и да ће они бити уважени у решењу косовског проблема. У првом интервјуу после Бајденове инаугурације, Годфри додаје да Сједињене Државе очекују да ће то решење бити постигнуто у оквиру дијалога који води Европска унија. О Вашингтонском споразуму и покушајима Приштине да релативизује значај тог документа, Годфри каже да Вашингтон уважава преузете обавезе.


Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Владимир Михајловић и Тина Амић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво