Читај ми!

Да ли нас и поједини медији узнемиравају

Колико медији својим извештавањем о такозваним "шкакљивим" случајевима додатно узнемиравају и жртве и јавност? Одакле неким таблоидима поверљиве информације из истраге и зашто им то пролази без икаквих последица? Овим питањима бавила се колегиница Николина Миљковић која је разговарала с представницима два највећа удружења новинара. А о томе ћемо попричати и са слушаоцима у редовној рубрици "Питање јутра". У вези с претходном темом је и још једна којом ћемо се бавити у овом издању емисије - права детета током епидемије. Како деца размишљају о својим правима? Ко их највише угрожава? У којим областима се осећају најугроженије? Све то биле су теме истраживања које је спровело удружење "Пријатељи деце Србије", а резултате е нам пренети Ива Ераковић, председница удружења.

Епидемија с којом живимо већ скоро годину дана истакла је много добрих људи и добрих дела које су чинили. Нека нису ни повезана с текућом пандемијом, већ су просто резултат потребе и жеље појединаца, удружења и компанија да помогну својој заједници. Као и претходних 13 година, фондација Траг прати збивања на плану филантропије и поново је расписала конкурс за награду "Виртус". О томе кога и како можете да пријавите за ову награду, говориће Марија Митровић из фондације Траг.

Чућемо и како у доба пандемије функционишу хранитељске породице у лозничкој општини, као и како тече поправка кућа у прокупачком крају након последњих поплава. Као и сваког понедељка, преносимо најновије вести ЕУ инфо центра.

Уредник и водитељ Миша Стојиљковић

Будите уз Радио Београд 1!

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво