Читај ми!

Боља ситуација у болницама, наставља се масовна вакцинација

Због повољније епидемијске ситуације, од данас Клиника за пулмологију и Клиника за грудну хирургију излазе из ковид режима, а у понедељак и Клиника за пластичну хирургију, рекао је директор Клиничког центра Србије Милика Ашанин. Он је додао да је ситуација у болницама у Србиј боља. Ашанин наглашава да је у току вакцинација здравствених радника Клиничког центра Србије.

Настављена је масовна вакцинација у Србији. Испред хале 11 Београдског сајма, највећег пункта за вакцинацију у главном граду, и данас велики број грађана чека да прими вакцину против вируса корона. Почело је и уређење Хале 3 која ће, према речима заменика градоначелника Горана Весића, у понедељак или уторак почети да ради као нови пункт за масовну имунизацију.

Шеф Канцеларије Светске здравствене организације у Србији Марјан Ивануша истакао је како је важно да се грађани што пре вакцинишу и упозорио да је питање времена када ће се нови сој вируса корона, који се брже шири, појавити и у Србији. Ивануша је навео да је епидемијска ситуација много боља него у децембру, али да је још увек велики број новозаражених на дневном нивоу и да пацијенти умиру. Нови епидемиолошки подаци биће објављени око 15 часова.

Руски фонд за директна улагања је са Турском потписао споразум о производњи вакцине Спутњик против ковида 19 и започео пренос технологије производње у Турску. Русија је раније потписала уговоре о производњи Спутњик вакцине и са произвођачима из Јужне Кореје, Кине, Индије, Бразила, Белорусије и Казахстана.

Руска полиција је ухапсила више од 200 људи на крајњем истоку земље и у Сибиру јер су, упркос забрани власти да се окупљају, на протестима тражили пуштање из затвора опозиционог лидера Алексеја Наваљног. Током поподнева, антивладине демонстрације биће одржане и у Москви и другим већим градовима. Наваљни је позвао присталице на протесте пошто је прошлог викенда ухапшен по повратку у Москву из Немачке, где се лечио од тровања војним нервним гасом. Запад оптужује Русију да је покушала убиство опозиционара, док Москва негира умешаност у тај инцидент.

За Владу Србије апсолутни је приоритет решавање судбине Српске фабрике стакла у Параћину јер је та фабрика важна и за тај град и за нашу земљу, истакла је премијерка Ана Брнабић у разговору са председником општине Параћин, Владимиром Милићевићем. Најављено је и комплетно опремање индустријске зоне Змич, а премијерка каже да је Влада спремна да посредује у тражењу нових инвеститора. Истакла је да је међу приоритетима реконструкција параћинске Болнице и основне школе „Радоје Домановић".

У 16-ом колу регионалне кошаркашке АБА лиге, у Чачку ће играти Борац и Будућност, а у београдској хали спортова „Ранко Жеравица" састаће се Партизан и ФМП. Утакмице почињу у 19 часова.


Уредник и водитељ: Мирослав Војводић
Уредник вести: Тина Амић и Ненад Селаковић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво