Читај ми!

Закони о заштити потрошача и о акцизама на дуванске производе - измењени, да ли и бољи?

Србија би ускоро требало да добије нови Закон о заштити потрошача чијом применом, између осталог, телефонски позиви насртљивих продаваца убудуће не би требало да представљају проблем јер ће бити забрањено директно оглашавање телефоном или електронском поштом, без претходног пристанка потрошача. Да ли се новим прописима уводе обавезујући стандарди који заиста штите купца, рећи ће нам Денис Перинчић, председник Управног одбора Републичке уније потрошача и члан Радне групе која је учествовала у изради Нацрта закона.

А од директора Института за Економска истраживања Јована Зубовића чућемо и зашто ће предложене измене и допуне Закона о акцизама на дуванске производе учинити, парадоксално, да цигарете и дуван постану  још  приступачнији, чему је институт посветио и велику панел он-лајн дискусију у којој су учествовали и представници Светске здравствене организације у нашој земљи.

Чућете и зашто се кутије шибица сматрају уметничким предметима те како и чиме Музеј шибица Јоване Поповић-Бенишек у Сремским Карловцима представља нашу земљу на првој Међународној он-лајн изложби шибица и етикета у Бангладешу.

Са вама - Елизабета Арсеновић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво