Читај ми!

Проблеми због снега и кише - ванредно у Дољевцу и Бојнику

У већем делу земље пада снег који је уз ледену кишу понегде створио проблеме у снабдевању струјом - око 70 хиљада потрошача је имало или има тај проблем. Екипе су на терену. Већина путних праваца је проходна. Због обилних падавина, излили су се многи водотокови. Ванредна ситуација проглашена је у Дољевцу и у Бојнику. У Бујановцу и околним селима дошло је до изливања Трновачке реке и Биначке Мораве. За саобраћај је затворен мост који из Бујановца води ка Бујановачкој бањи. Поплављено је и више домаћинстава у српским срединама централног дела Косова и Метохије - делови Грачанице, Лапљег Села, Доње и Горње Гуштерице, Преоца. Стање је драматично и у албанским срединама. Најугроженије су општине Косово Поље, Глоговац, Клина, Ђаковица, Малишево.

Кризни штаб одлучио је да све постојеће мере остану на снази и даље,  јер је оцењено да дају резултате. Осим тога, закључено је да друго полугодиште у школама почне кад је и планирано, 18. јануара. Мере које су на снази су: забрана окупљања више од пет људи, обавезне маске у затвореном, Пи-Си-Ар тестови или карантин од десет дана приликом уласка у Србију, ограничено радно време за угоститељске објекте и тржне центре до 20 часова, а за продавнице до 21 час.

У Србији се наставља вакцинација. Данас је стигло више од 18 и по хиљада доза Фајзер Бионтек вакцине, а до краја месеца очекује се и око пола милиона доза Спутњика, али и кинеске вакцине. Вакцинација се обавља на више од 165 пунктова, а Београдски сајам постаје један од највећих пунктова за вакцинацију у земљи. Грађани који желе да приме вакцину, од данас могу да се пријаве преко портала Е-управа. До сада је пријављено око 17 хиљада грађана.

У Нишу је смењен начелник саобраћајне полиције после састанка министра унутрашњих послова Александра Вулина са руководиоцима Полицијске управе тог града. На састанку су анализиране активности полиције поводом саобраћајне несреће 4-ог јануара када су на тротоару страдала два пешака од 12 и 48 година јер је на њих налетео аутомобил који је возио 19-годишњи Н. С. Одлучено је да се појача контрола саобраћаја у том граду и присуство саобраћајне полиције на улицама града.

Пет година од почетка градње на Златибору је почела са радом Гондола, најдужа тог типа у свету. За ову највећу инвестицију општина Чајетина издвојила је 13 милиона евра.

 На данашњи дан пре 90 година основана је Библиотека града Београда. Обележавање јубилеја трајаће током целе године. Почиње уручењем традиционалних награда, међу којима су "Марија Илић- Агапова" најбољем библиотекару и награда "Глигорије Возаровић" која се додељује у част првог издавача и књижара у модерној Србији.


Уредник и водитељ:Мирослав Војводић, уредници вести: Марица Сердар и Владимир Михајловић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво