Читај ми!

Да ли се вакцинацијом назире крај Ковиду?

Седми Литерарни конкурс за старије ауторе "Драганова награда" оснивача и дародавца Бебе Куке, а у организацији Удружења „Амитy -Снага пријатељства“ и Портала "Пензин" почео је 1. јануара. У првим минутима емисије ћемо говорити о пропозицијама конкурса и литерарним областима у којима могу да учествују аутори путописа и песама.

С обзиром на околности, пандемију корона вируса, Конкурс "Драганова награда" може да буде добар "ветар у леђа" старијима да време проведу креативно, пишући. А на то ће указати и социјални радник, мр Надежда Сатарић из Удружења "Амитy - снага пријатељства".

У рубрици радио-портрет ћемо подсетити на Гордану Крајачић, једну од победница прошлогодишњег Шестог конкурса "Драганова награда". Цео живот је посветила озбиљној музици и музичком књижевном стваралаштву, али за своју душу пише о путовањима по свету и по Србији. Данас ћемо чути сећање на Неготин - родни град Стевана Стојановића Мокрањца.

Да ли се вакцинацијом назире крај епидемији корона вируса? Ко и када треба да прими вакцину, какав је њен састав и зашто је и даље важно да чувамо и подижемо отпорност организма, независно од колективне имунизације? Зашто су неке особе, које су прележале корона вирус, поново оболеле? Одговоре тражимо од имунолога проф. др Борислава Каменова, професора нишког Медицинског факултета у пензији и бившег директора Клиничког центра Ниш.

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд 1, 10.05.

Насловна страница - Фото/ Дом здравља Ниш

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет две године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво