Читај ми!

О праштању и христоликом човеку

"Божић је извор свих хришћанских празника и надања, јер да није било Христовог рођења, не би било ни крштења, ни васкрсења", говорио је свети Јован Златоусти.

Православне цркве и верници који рачунају време по Јулијанском календару данас прослављају Божић, најрадоснији хришћански празник.

Бадњи дан и Божић су дани када треба да опростимо једни другима и да се измиримо. Колико је то важно за сваког од нас, а посебно у овим турбулентним временима?

Божићна литургија ове године протиче у другачијим околностима. Епидемија Ковида захтева и поштовање посебних здравствених мера заштите, али то не умањује значај великог хришћанског празника и јединства цркве, свештенства и верника. Како треба да започне Божићно јутро у православним храмовима и домовима?

О Христовом рођењу за „Магазин на Првом" говори ђакон, проф. др Србољуб Убипариповић, ванредни професор на Богословском факултету у Београду.

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

А у првом сату празничног издања "Магазина на Првом" прошетаћемо се по Србији, региону и свету и видети да ли се сенка короне макар малчице повукла пред светлошћу великог православног празника и огрејала надом срца верујућих. 

Са вам ће бити Елизабета Арсеновић.

Насловна страница - Србољуб Убипариповић (Фото/М. Стојадиновић)

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво