Читај ми!

Музеј или планина?

Новембаски дани, сиви и тешки сами по себи, остављају мало простора за дилему о томе како провести време. Кад се томе дода актуелна „карантинска“ ситуација, делује да је најбоље остати код куће. Срећом, постоје платформе, он-лине догадјаји и наравно, људи који су се потрудили и труде се да оно што раде допре до свих нас.

Говорићемо најпре о Сајму пољоприведе у Новом Саду - како се спремају за онлајн издање ове велике манифестације и - како помажу малим производјачима да се представе у виртуелном свету.

Музеји су се некако, показали као најагилнији у припреми и представљању садржаја којима располажу публици која може да их прати уживо - у строго контролисаним условима, или преко интернета. Данас Музеј Југославије и Музеј савремене уметности отварају две велике изложбе, а ту је и прича из Јагодине и тамошњег Музеја.

Планина, којој смо прибегавали летос више но икад, многима је, упркос хладноћи и даље примамљива, медјутим - летошњи посетиоци се нису ни мало пристојно нити лепо понели.  Смеће које је за њима остало по шумама Србије, чистићемо још дуго!

На крају, водимо вас у село Голубиње код Кладова, на „хајдучки риболовачки растанак".

Са вама је Ружица Зоркић-Радичевић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво