Читај ми!

Е-књиге

Како технологија напредује, мењају се и наше читалачке навике. Некада је за то било потребно отићи до библиотеке или књижаре, док сада читање може бити дигитална навика, доступна увек и свуда. Постоје бројне апликације које посебно утичу на ову нову врсту читалачког доживљаја. Једна од најпопуларнијих је „TED Books”. Књиге ту имају углавном мање од 20,000 речи, брзо се читају, а њихова дужина не утиче на квалитет прочитаног. Затим, апликација „Free books” , чији поднаслов гласи „23,469 класика на располагању”, право је место за све љубитеље добре књижевности.

„Goodreads" је апликација која је усмерена на помагање читаоцима да открију нове књиге. Такође, можемо помоћу бар-код скенера обележити књиге које желимо да прочитамо. Њихов сајт је организован као друштвена мрежа и до сада има преко 900,000,000 наслова.

Даље, „Amazon Kindle" је апликација која је веома добро прилагођена корисницима. Нуди мноштво јединствених и корисних алатки за читање, попут подвлачења, промене величине и стила фонта, дефиниције из речника итд. Осим тога, једина од наведених апликација, поред књига на енглеском, нуди и књиге на српском.

Аутор текста - Тамара Кнежевић, студент (Српски језик и књижевност, Филолошки факултет, Београд)

Глумица - Јадранка Селец

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво