Читај ми!

IN MEMORIAM: Миливоје Мића Милошевић (1930-2020)

Поводом одласка Миловоја Миће Милошевића, вечерас ћемо слушати емисију „Код два бела голуба“ из 2013.године у којој је редитељ, упамћен по филмовима „Тесна кожа“, „Лаф у срцу“ и „Није него“ говорио и о својој младости, студијама историје уметности, о документарном и играном филму, о ликовној и филмској критици коју је 40 година писао у дневном листу „Борба“.

У свом богатом филмском опусу, Мића Милошевић је увек остајао веран животним темама- од првих краткометражних документарних филмова о врхунским спортистима, преко дужих форми посвећених социјалним темама, до прослављених играних филмова-комедија које не престају да освајају нове генерације гледалаца.

Док су „Тесна кожа" , „Лаф у срцу" и „Није него" пунили биоскопске сале, његови документарни филмови учествовали су на најважнијим домаћим и светским фестивалима а филмови „Де Јонгови" (1975) и „Жуљ" (1988) били су и југословенски кандидати за Оскара. Београдски фестивал документарног и краткометражног филма, 2009. Године доделио му је награду за животно дело.
Миливоје Мића Милошевић аутор је и документарног телевизијског серијала „Тито:црвено и црно", као и краћег филма о сликару Воји Станићу „Circus dell'arte".

Аутор: Хана Гадомски.

Код два бела голуба

Autor:
Војислав Карановић

Од свог почетка, 1968. године, па до данас емисија Код два бела голуба прича приче о старом Београду, његовим житељима, појавама и догађајима, али и приче о прошлости осталих места Србије, и о свему ономе што представља живо језгро наше традиције. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво