Читај ми!

Ана Брнабић у Скупштини представила програм нове владе

У Скупштини Србије на посебној седници бира се нова Влада. Мандатарка Ана Брнабић изложила је свој програм и представила чланове кабинета. Председница и чланови владе, на истој седници положиће заклетву, чиме званично почиње да тече њихов мандат.

Влада Србије има 21 ресор, међу којима су три нова, која се тичу бриге о селу, о породици и демографији и људским и мањинским правима и друштвеном дијалогу, као и два министра без портфеља.

Нова Влада Србије биће влада политичког и економског континуитета и имаће шест циљева о којима ће посебно водити рачуна. То су борба против ковида, Косово и Метохија, борба против организованог криминала и рат против мафије, независно одлучивање Србије, владавина права и убрзање реформи и даље економско јачање Србије, поручила је мандатарка Ана Брнабић, у експозеу. Навела је да је Србија данас много другачија земља него 2017. године и фундаментално другачија него 2014. Престала је, каже, да буде земља која ниже историјске поразе и постала земља која побеђује.

Председник Александар Вучић изјавио је да је до 12 сати регистровано хиљаду 195 новозаражених корона вирусом и да су од тога 602 особе из Београда. Вучић је на конференцији за медије после састанка са директорима ковид болница, оценио да је данас према броју заражених најтежи дан и рекао да ће званични бројеви бити објављени у 15 сати, али да очекује више од хиљаду 200 новозаражених. Председник каже да су бројеви забрињавајући, али да су и даље бољи него у другим деловима Европе. Додао је да ће сви здравствени радници до краја године добити једнократну подршку од 10 хиљада динара. Председник је истакао да ће држава оштро кажњавати оне који не поштују уведене епидемиолошке мере и да за сада нема нових мера.

Турска ће покренути тужбу и повући одређене дипломатске кораке након што је сатирични часопис Шарли Ебдо нацртао карикатуру Реџепа Тајипа Ердогана, саопштио је турски директорат за комуникације. Високи турски званичници осудили су карикатуре и назвали их "огавним покушајем да се шири културни расизам и мржња". Државни медији објавили су да је турско тужилаштво покренуло истрагу против уредништва листа Шарли Ебдо. Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је да западне земље које нападају ислам желе поново да покрену крсташки рат. Ердоган је у обраћању посланицима из своје Партије правде и развоја у парламенту рекао да је супротстављање нападу на пророка Мухамеда било питање части за њих, пренео је Ројтерс.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредници вести Реља Трајковић и Тина Амић.

 

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво