Читај ми!

Велика  тишина у Крагујевцу

Обележавамо Дан сећања на српске жртве у Другом светском рату,  државни празник Републике Србије, који се обележава радно,  као спомен на 21. октобар 1941. године, када су немачке окупационе трупе извршиле масовни ратни злочин над цивилима у Крагујевцу. Данас је дан када се сећамо свих наших жртава из тог времена.

Право на стални рад од куће могло би од ове јесени да буде законом заштићено у Немачкој. Грчка,  Ирска и Шпанија увелико раде на томе, а сличну намеру имају и у Хрватској.  Овакав вид рада, који се,  у време пандемије, примењује где год је то могуће, очигледно ће потрајати, а можда и постати будући вид радног односа  за многе. Бројни запослени од почетка епидемије  раде из својих домова. Какве су последице рада од куће у кући, питамо психолога?

Слатке или киселе, црвене, зелене или жуте, све их волимо! Јуче је прослављан Светски дан јабука,  и иначе је  време за њихову бербу, која је у току у многим деловима Европе и света.  Ако постоји воће које можемо назвати најпопуларнијим то је несумњиво јабука, а јесен је време када у њима највише уживамо. Можда нисте знали да  јабуке спадају у породицу ружа, пореклом су из средње Азије и  за њихово ширење на запад најзаслужнији су стари Римљани . Осим тога занимљиво је да чак четвртину јабуке чини ваздух, и зато,  ако свежу јабуку убаците у воду она плива на површини. Ово дивно воће штити нас од болести и продужује живот . У част јабуке говоримо о њеној лепоти и здрављу које доноси.

Са вама је Мирјана Никић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво