Читај ми!

Остеопороза ломи кости!

Епидемијска ситуација у Србији се погоршава а здравствени систем се припрема за пријем, очекивано, све већег броја пацјената. Проверавамо стање у Нишу и Новом Пазару.

Наши сарадници известиће како се са короном боре Црна Гора која има највећи број заражених у Европи на 100.000 становника, и Хрватска где би недостатак лекара могао да буде кључни проблем у борби са новим таласом заражавања.
 
Остеопороза је болест убрзаног губитка коштаног ткива која се најчешће јавља код жена  старијих од 50 година, али и код мушкараца. Поводом Светског дана борбе против остеопорозе, 20. октобра, наш саговорник је др Предраг Остојић, реуматолог.

Опоравак Србије од пада у другом кварталу, изазваног пандемијом, снажнији је од првобитних процена захваљујући обимној реакцији српских власти, оценила је мисија ММФ. О стању домаће економије у години корона кризе говори Радојка Николић, уредник магазина Бизнис и Економетар.

Поводом Дана ослобођења Београда у II светском рату историчара Дејана Ристића питамо да ли смо, 76 година касније, очували свест о значају овог датума.

Аутор Јелена Видић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво