Читај ми!

Потписан уговор за Фрушкогорски коридор

Влада Србије и кинеска компанија Си-Ар-Би-Си потписали су Уговор о изградњи  Фрушкогорског коридора, од Новог Сада до Руме, чија је укупна вредност 606 милиона евра. Уговор су потписали министарка Зорана Михајловић и директор компаније Џан Сјао Јен, а свечаности у Председништву Србије присуствовали су председник Александар Вучић и амбасадорка Кине Чен Бо. Фрушкогорски коридор биће брза саобраћајница од Руме до Новог Сада, дужине 47,7 километара, која ће спојити аутопутеве ка Шиду и Суботици.

Србија је ограниченим напретком у области правосуђа и основних права, одређеним напретком у области правде, слободе и безбедности, али и позитивним кораком наставка дијалога са Приштином, постигла "укупни баланс" када је реч о приступним преговорима са Европском Унијом, закључује Европска комисија у Извештају о напретку Србије, у који је Танјуг имао увид. Европска комисија констатује да је Влада Србије одржала европске интеграције као свој стратешки циљ, а позитивне оцене дала је по свим економским критеријумима. 

Централна изборна комисија у Киргистану поништила је резултате парламентарних избора након сукоба полиције и демонстраната на улицама престонице Бишкека, преноси ТАС. Незадовољне изборним резултатима, присталице партија које нису освојиле ниједно скупштинско место, упале су у зграде парламента и владе и заузеле канцеларије председника Женбекова. У делу службених просторија избио је пожар. Полиција је против демонстраната користила сузавац, водене топове и шок бомбе. Медији јављају да је повређено око 600 људи. Женбеков је демантовао такве извештаје и наложио Централној изборној комисији да истражи кршења изборног процеса и, у случају нужде, поништи резултате избора, што се на крају и догодило.

Научници Роџер Пенроуз, Рајнхард Генцел и Андреа Гез добитници су Нобелову награду за физику за 2020-ту годину за откриће једне од најегзотичнијих појава у универзуму - црне рупе. Та открића су нова основа у проучавању компактних и супермасивних објеката, изјавио је Дејвид Хавиланд, председавајући Нобеловог комитета за физику, приликом доделе награде у износу 1,1 милион долара, пренео је Ројтерс. Открића овогодишњих лауреата су нова основа у проучавању компактних и супермасивних објеката, саопштио је Нобелов комитет за физику.

Уредник емисије Наташа Ракетић

Уредници вести Реља Трајковић и Ирена Јеловац.

Продуцент Ђорђе Радосављевић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво