Ненад Лаловић и Жељко Трајковић о актуелном стању у спорту

Гости Недељног магазина на Првом су члан Извршног одбора Међународног олимпијског комитета и председник Светске рвачке федерације Ненад Лаловић и председник рвачког савеза Србије Жељко Трајковић.

Лаловић говори о актуелном стању у светском спорту, колико је пандемија Ковида 19 угрозила опстанак спорта и спортиста и који су кораци који следе у месецима пред нама. Оно што је најважније, Олимпијске игре ће се сигурно одржати у Токију следеће године, а пре тога и сви преостали квалификациони турнири. Наш спортски амбасадор очекује велика изненађења када је реч о резултатима и освајачима медаља у Јапану, јер ће пандемија, по његовом мишљењу, изузетно утицати на спремност спортиста.

У Београду би почетком децембра требало да се одржи Светско првенство у рвању слободним и грчко римским стилом, за сада припреме добро теку, а епидемиолошка ситуација изискује додатне напоре светске федерације и Рвачког савеза Србије. Уз сенироски шампионат, одржаће се и јуниорско првенство планете, као и Конгрес светске рвачке федрације на којем ће Ненад Лаловић добити нови шестогодишњи мандат.

Када је реч о нашим рвачима, они се већ два месеца налазе на припремама на Копаонику и биће спремни да заблистају у Београду. Некима, попут Давора Штефанека, Кристијана Фриса и Александра Максимовића ово првенство биће и опроштај од репрезентације.

Емисију уређује и води Дејан Николић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво