Ухапшен један од оснивача такозване ОВК

У Приштини је Специјализовано тужилаштво ухапсило Салиха Мустафу, бившег шефа косовске обавештајне службе и једног од оснивача такозване Ослободилачке војске Косова, на основу налога за хапшење и довођење и потврђене оптужнице које је издао судија за претходни поступак Специјализованих већа Косова, познатих и као Суд за злочине ОВК.

У току је пребацивање Мустафе у притворски објекат Специјализованих већа Косова у Хагу. Мустафа је новембра прошле године испитан у Специјалном суду у Хагу као бивши припадник такозване ОВК.

У Наставном центру "Макиш" одржана је промоција полазника 23. и 24. класе Центра за основну полицијску обуку. Нове припаднике МУП-а поздравили су председник Александар Вучић и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић. Одржане су вежбе полазника центра, али и специјалних полицијских јединица и Жандармерије. Свечаност је обележио и налет хеликоптера МУП-а.

Најбољим полазницима уручена су признања на основу резултата током 9-омесечне обуке, професионалне праксе и завршног испита.

Председник Србије Александар Вучић путује данас у Турску, где ће разговарати с председником те земље Реџепом Тајипом Ердоганом. "Не морам да кажем колико су важни разговори са турским председником", рекао је Вучић након свечане промоције нових припадника полиције у Макишу. Рекао је да Србија жели сарадњу и нормалне односе са Црном Гором као и да су врата наше земље отворена за све људе из Црне Горе.

На питање РТС-а да ли би Србији одговарало да САД преузме преговоре Београда и Приштине и да ли је недавно у Вашингтону било речи о томе, Вучић је поручио да ће Београд у најбољој вери наставити преговоре са Приштином под окриљем Европске уније.

Министар здравља Златибор Лончар састао се са представницима удружења "Уједињени против ковида". Ту иницијативу до сада је потписало око 3.000 здравствених радника. Састанак је трајао више од сат и по времена, а представници удружења оценили су га као коструктиван. Договор је да потписници апела дођу на разговор како би се редефинисала ситуација око смене или отказа појединих лекара. Држава стоји иза тога да реваншизма неће бити, поручује министар Лончар.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредници вести Реља Трајковић и Марица Сердар.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво