Светска недеља зелене градње

Зграде у којима живимо и радимо и доступна инфраструктура имају огроман утицај на квалитет нашег живота и животну средину. Светска статистика указује да се тај утицај манифестује кроз коришћење преко 30% укупне потрошње енергије, 35% природних ресурса, 12% воде за пиће и преко 30% емисије угљен-диоксида. Ово су само неки подаци који указују на значај такозване "зелене градње", то јест, бриге о нашој животној средини и кроз начин на који се гради у нашим градовима. Због тога ћемо о овој теми разговарати са извршном директорком Савета зелене градње Србије Драганом Корицом.

Говорићемо и о још једној важној теми - здрављу грађана. У Београду се одржава традиционални јесењи Фестивал здравља, овај пут у онлајн формату због епидемиолошке ситуације, путем ког ће грађани моћи да чују предавања и добију савете од лекара из бројних области медицине. С једном од организаторки фестивала разговараће колегиница Александра Младеновић која ће нам се укључити у програм.

Имаћемо још два укључења о две лепе теме:

- поводом дана Пожаревачке гимназија која је основана далеке 1862. године разговараћемо с директорком школе Данијелом Жуковски

- Мирјана Ранков из Друштва за заштиту и проучавање птица испричаће нам како тече пројекат заштите орлова крсташа и које су активности планиране за наредне године. Лепа вест је да су се ове године родила још три орлића и да њихова популација полако али сигурно расте.

Чућемо ии шта је потребно за фер пословање у Србији, као и зашто је покренута иницијатива да се уведе институт "Чувар традиције" који би требало да очува материјално и нематеријално наслеђе аше земље.

Будите уз Радио Београд!

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво