Поново звони школско звоно!

Данас ће се огласити дуго ишчекивана школска звона.

Сем представника министарства просвете, директора и професора, који ће говорити о новим изазовима и организацији у школама, о својим емоцијама, сусрету са другарима и учењу на даљину, говориће нам Вук, Ива, Уна, Мина, Никола и Софија, ученици ОШ Влада Аксентијевић и ОШ Скадарлија из Београда.

Председник Русије Владимир Путин потписао је федерални закон којим се ратификује споразум са Србијом према коме ће Русија добити неколико слика руског уметника Николаја Рериха с краја 19. и почетка 20. века, а Београд 166. страницу Мирослављевог јеванђеља. О томе разговарамо са Савом Мирићем, уредником верског програма на РТС.

Враћање истргнуте странице Јеванђеља отвара ново питање: Колико је српског блага и културне баштине расуто по свету и где се све налази? На њих ће нас подсетити новинар и писац Марко Лопушина. О својој књизи Јованово завештање говориће аутор Вања Булић.

Прича која је расплакала регион : Ратном ветерану Новици Костићу из Власотинца, који је као војник ЈНА учествовао у рату на подручју Хрватске и који је рањен у Карловцу , након јавне објаве да не може да обезбеди протезу за изгубљено стопало, стигао је пакет из Хрватске. У њему је била скупа, њему неопходна протеза и писмо од ветерана из Хрватске у коме је писало : " То сам могао бити ја ". Пошиљалац из Хрватске је желео да остане анониман а Новица за Радио Београд преноси своје емоције и шаље снажну поруку.

Уредник и водитељ: Драгана Живојновић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво