Злато - нова (стара) мера за богатство

Актуелна пандемија, осим на здравље, највише последица оставила је на светску економију. Милиони људи остали су без посла, а они који имају нешто новца гледају у шта да инвестирају како би се обезбедили за будућност. Улагање у злато увек је била добра инвестиција, а његова вредност ових дана достиже историјски максимум и унца кошта 2000 долара. Од трговца племенитим металима сазнајемо да ли се исплати сада куповати накит или дукате и плочице.

On-line трговина је једина привредна грана која бележи раст у време пандемије. Проверавамо да ли смо задржали навике из ванредног стања , када је већина набавки реализована преко интернета или више волимо да купујемо у продавницама и пијацама.

 

У Јутарњем програму Ухвати дан говорићемо и томе како да децу научимо да правилно Перу руке. маска , дистанца и прање руку , главне су препоруке за спречавање ширења заразе коронавируса. По подацима Европског центра за превенцију и контролу болести , правилна хигијена руку смањује број оболелих од дијареје за 40 одсто, смањује респираторне инфекције, попоут прехладе за 20 одсто. Управо кампања „ Није тешко бити уредан" ове школске године биће приоритет у свим предшколским установама. Кампању је покренула Фармацеутска комора Србије, која је предшколским установама поделила 10 хиљада постера са илустрацијама како се правилно перу руке.

 

Представљамо и апликацију reddot.zone коју је направио српски тим а служи за праћење контаката оболелих од цовид19.


Уредник и водитељ Николина Миљковић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво