Србија у тешкој али стабилној епидемиолошкој ситуацији

Последњих дана у Србији је забележен благи пад броја заражених, али су бројеви још увек велики – каже за РТС заменица директора Института "Батут", Дарија Кисић Тепавчевић. Према њеним речима, сада се налазимо у преломном моменту и морамо дати све од себе и поштовати мере превенције. Дарија Кисић Тепавчевић је указала да је приметна стабилизација у готово свим крајевима наше земље и да постоје градови у којима у последња 24 сата није забележен ниједан нови случај вируса корона, као што су Тутин и Врање, који су били жаришта.

На састанку министра здравља Златибора Лончара са директорима ковид-болница закључено је да ће у болницама бити места за пацијенте, јер је претходних дана било више отпуштања него примања. Указано је да се личном одговорношћу штите и најосетљивије групе становништва. Инфектолог и члан Кризног штаба Мијомир Пелемиш рекао је да је Србија још увек у тешкој, али стабилној епидемиолошкој ситуацији.

Мандати 120 посланика новог сазива Скупштине Војводине потврђени су на конститутивној седници у Новом Саду. Мандате су добили кандидати са седам листа. На данашњем заседању бирају се председник, потпредседник и генерални секретар покрајинског парламента. Седница је, због епидемиолошке ситуације, организована у Конгресном центру Мастер центра Новосадског сајма.

Исламски верници обележавају Курбан Бајрам један од два највећа исламска празника. Обележавање празника везано је и за одлазак верника на хаџилук у Меку и Медину. Ове године, због пандемије, празник се обележава другачије, без многих обичаја и прописа.

До почетка школске године остало је месец дана. Она ће бити конципирана у складу са посебним епидемиолошким околностима и настава ће се одвијати на основу више модела које ће предложити ресорно министарство. Да ли ће 1. септембар ђаци дочекати у школској учионици или у свом дому, одлучиваће родитељи, али и свака школа понаособ. О почетку нове школске године, у Новостима дана разговарамо с министром просвете, Младеном Шарчевићем.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредници вести Ненад Селаковић и Тина Амић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво