Крај бахатог паркирања у престоници - стиже "Соколово око"!

Колико пута сте били изнервирани, као пешак, возач или путник у аутобусу, зато што саобраћај није могао регуларно да се обавља на улицама Београда, јер је неко несавестан возило оставио на пешачком прелазу, у тзв. жутој траци, у обичној траци, али тик испред аптеке, продавнице, ресторана... сигнализирајући своје кратко одсуство из кола са четири трепћућа жмигавца... Али, што је за неког пар минута, за остале учеснике у саобраћају, посебно тако густом какав је често у центру града или градских општина - цела је вечност.

Неретко се за тили час створи гужва која се некад протеже и много даље од места на ком се створио саобраћајни "чеп". Зато верујемо да ће многе обрадовати што од данас почиње примена нове електронске контроле непрописног паркирања - специјална теренска возила комуналне милиције опремљена најсавременијим системом „Соколово око" целодневно ће надзирати, фотографисати и аутоматски пријављивати возаче који се несавесно паркирају у 93 улице у Београду. О томе ће за Јутарњи програм говорити Иван Дивац, секретар Секретаријата за послове комуналне милиције, а и вама ћемо, у рубрици "Питање јутра" пружити прилику да прокоментаришете ову вест.

И још ће бити речи о аутомобилима и саобраћају, али ће нам у фокусу бити све популарнији, иако још увек не и свима доступни електрична и хибридна возила. О њиховим предностима, чећемо више од ванредног професора Владимира Момчиловића са Саобраћајног факултета у Београду, а о понуди и тражњи, која расте, говриће гост Јутарњег програма Бранислав Грковић, ПР сајта Polovniautomobili.com.

Представићемо и Удружење "Леука" које окупља пацијенте који се лече од акутне леукемије, а један од главних циљева је обезбеђивање тромбоцита, неопходних у терапији те болести. Како им то успева у време борбе са корона вирусом чућете од председника удружења Предрага Слијепчевића.

Са вама - Елизабета Арсеновић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво