Коронавирус се и даље шири кроз популацију, али поштовање мера даје прве резултате

Према јучерашњим подацима, у Србији је од последица заразе коронавирусом преминуло 11 особа, а забележено је нових 396 случајева заразе. Из Кризног штаба је најављено да ће од поподнева путем апликације моћи да се провере резултати тестирања.

Министар Златибор Лончар разговара са директорима ковид болница о даљим корацима у спречавању ширења епидемије. Лончар је за РТС рекао након састанка да је основни циљ да сваком грађанину коме је неопходна помоћ то и буде омогућено и да су места у Београду за оболеле спремна. Златибор Лончар је рекао да су обезбеђена сва места за Београд, па у наредних 48 сати ако неки пацијент дође, неће морати да га шаљу у неки други град.

Директор Инфективне клинике Горан Стевановић наводи да се више од 200 пацијената са симптомима коронавируса дневно прегледа у пријемно-тријажној амбуланти Клинике за инфективне и тропске болести КЦС-а, а да трећина њих захтева болничко лечење. Додаје да је број прегледа и хоспитализација на том нивоу већ неколико дана и да је и даље највише пацијената са упалама плућа који захтевају болничко лечење.

Европски лидери ни после три дана нису успели да постигну компромис о начину економског опоравка од кризе изазване пандемијом коронавируса. Самит улази у четврти дан. Лидери земаља чланица Европске уније нису дошли до договора о расподели 750 милијарди евра помоћи за опоравак економије ни након синоћ одржане радне вечере. 

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво