Од понедељка београдској Арена привремена ковид-болница са 500 болничких кревета

У току ноћи више од 130 пацијената у Београду задржано је на болничком лечењу. Од понедељка ће у спортској дворани у београдској Арени бити отворена привремена ковид-болница са 500 болничких кревета, најавио је министар здравља Златибор Лончар. Директорка Републичког фонда за здравствено осигурање Сања Радојевић Шкодрић изјавила је да Србија тренутно има више од 200.000 тестова за корона вирус и да за седам дана стиже и нова количина. Председник Србије Александар Вучић каже да је Србија пета земља у Европи по броју тестираних.

У претходна 24 сата у Општој болници у Новом Пазару преминуле су две особе, примљено је 13 нових пацијената, па је тако у регионалној болници која од јуче збрињава и пацијенте из Сјенице и Тутина, укупно 209 хоспитализованих. Епидемиолошка ситуација се, ипак, у тим градовима полако смирује, кажу доктори.У Новом Пазару би до вечерас требало да почне да ради  војна болница.  

Војска Србије представила је нове беспилотне летелице ЦЕ-ХА-92А, које ће, како је речено, подићи и значајно унапредити способност извиђања из ваздушног простора. Набавком тих летелица Војска Србије добила је сасвим нову класу ваздухоплова и нове могућности, а још је значајнија сарадња са кинеским стручњацима на заједничком развоју и производњи домаће беспилотне летелице средњег домета - Пегаз. Председник Србије Александар Вучић каже да су беспилотне летелице модеран начин ратовања без људских жртава. 

Једна од највећих српских балерина и кореографа Лидија Пилипенко преминула је у 83. години у Београду. "Исписала је странице свог живота снажним и убедљивим уметничким рукописом и отплесала је на врховима прстију у просторе нашег трајног сећањаˮ, навео је Владан Вукосављевић у телеграму саучешћа који је упутио у име Министарства културе и информисања. 

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници вести Ирена Јеловац и Ненад Селаковић.

Продуцент Светлана Стевановић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво