Камиони из централне Србије заустављени на прелазу Јариње

На административном прелазу Јариње забележен је повратак два камиона краљевачких регистарских ознака којима није био дозвољен улазак на КиМ. Возачи кажу да им улаз није дозвољен јер на царинским папирима не стоји назив "Република Косово".

На Јарињу је тренутно десетак камиона, а већина чека да превезе робу из централне Србије на КиМ. Путнички саобраћај одвија се без застоја.

И са административног прелаза Мердаре јутрос је враћен камион са робом из централне Србије, потврђено је РТС-у.

Министар спољних послова Ивица Дачић рекао је за РТС да је за Србију неприхватљив чин Приштине која је забранила улазак робе из централне Србије без докумената са назнаком "Република Косово". Немамо намеру да наставимо дијалог док се ове мере не укину, истиче шеф српске дипломатије.

Убиство Афроамериканца Џорџа Флојда у Минеаполису покренуло лавину расних нереда у бројним градовима САД. Најновији снимци показују да су расне тензије на врхунцу и да полиција у Минеаполису распирује нетрпељивост.  

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво