Да ли је куповина заштитних средстава додатни удар на кућни буџет?

Дезинфицијенси за личну и кућну употребу, рукавице, заштитне маске - већ извесно време су део наше свакодневице, па и спискова за куповину најнеопходнијих ствари на недељном или месечном нивоу. Колико је то додатно оптеретило кућне буџете посебно оних који су и раније тешко спајали крај са крајем, једна је од тема којом ћемо се бавити у данашњем Јутарњем програму. А у рубрици "Питање јутра" очекујемо да нам кажете колико се још увек придржавате препоручених мера заштите с обзиром на атмосферу у друштву коју многи оцењују као сувише нагло и велико опуштање.

Влада Србије недавно је усвојила квоте за студирање о трошку државе у наредној школској години, а познате су и цене студија за самофинансирајуће студенте. Тим поводом наш гост телефоном биће проректор највећег, Београдског универзитета, проф. др Петар Булат. 

Широм Европе данас ће бити обележен Дан ургентне медицине. О значају ове гране здравствене науке, која је додатну важност добила током борбе са вирусом корона, говориће нам др Санела Радисављевић  из Друштва лекара ургентне медицине Србије. Др Ана Муњиза, психијатар у Институту за ментално здравље Србије, објасниће, посебно родитељима, како препознати границу између колебљивог стања и понашања адолесцената - што јесте и једна од карактеристика тог доба - и онога које захтева помоћ стручњака. 

У разговору са Зораном Хамовићем, власником Издавачке куће "Цлио" најавићемо трибину "Култура после вируса" у Београду, а на којој ће, осим њега, учествовати још много културних радника из целе земље. О спорту ћемо на посебан начин - заљубљеник у рукомет и уредник сајта Балкан Хандбалл Жика Богдановић потписује као сценариста документарни филм о легендарној утакмици између "Партизана" и "Црвене звезде" за титулу шампиона СР Југославије 1993. Недавно је пала последња клапа тог филма, а од нашег саговорника ћемо чути како је прошао пут од идеје до реализације и како су реаговали актери, сада већ легенде нашег рукомета, а тада учесници дуела за незаборав.

Са вама - Елизабета Арсеновић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво