Драган Момић, рукометаш

Гост 406. емисије је рукометаш Драган Момић. Каријеру је почео у Врбасу, наставио у Партизану са којим је освојио дуплу круну, а на домаћој сцени играо је још за Војводину и Апатин. У Шпанији је играо за Каха Мадрид. За репрезентацију је одиграо 68 утакмица, а на Европском првенству у Шпанији 1996. освојио је бронзану медаљу.

У емисији ће између осталог говорити: о тренерима који су највише утицали на његов спортски развој. О првој половини 90-их када наши тимови због санкција нису могли да учествују у евро-куповима, а државни тим на међународним такмичењима. О најзначајнијим утакмицама на Европском шампионату 1996. О селектору Зорану Живковићу. Како је сазнавао више података о карактеристкама игре противничких екипа?

Завршница емисије биће посвећена великану нашег шаха велемајстору Александру Матановићу који 23. маја пуни 90 година. Говориће о својим најзначајнијим успесима, настанку Шаховског информатора који је имао огроман утицај за развој древне игре у свету, а чији је један од покретача. Присетиће се и анегдота из шаховског живота.

Аутор Мирослав Нешић.

Радио Београд од 16 до 17 часова.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво