Правосуђе после ванредног стања

Почетком ове седмице почели су са радом судови. Одлуку о нормализацији рада судова и правилима понашања запослених и странака објавио је Високи савет судства. Правила и мере примењиваће се у судовима до проглашења престанка епидемије изазване корона вирусом.

Који судови су почели са радом? Који предмети имају приоритет? На који начин ће се завршавати стари и покретати нови судски поступци? Како ће казне изречене у време ванредног стања сада бити процесуиране и третиране? Да ли су све правне услуге поново доступне грађанима? Саговорник емисије У средишту пажње је Радомир Илић, државни секретар у Министарству правде.

Колико је пријава радника стигло Инспекторату за рад за време и после ванредног стања због кршења радних права од стране послодавца? Колики је број прекршајних поступака које су поднели инспектори и због чега најчешће? Да ли се смањио или повећао обим рада на црно и шта се предузима - питаћемо Стевана Ђуровића, директора Инспектората за рад.

Уредник емисије је Оливера Симић Милошевић.

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво