У последња 24 сата троје преминуло од коронавируса у Србији, укупно заражених 741

Ковид-19 је за последња 24 сата однео три жртве у Србији. Укупан број умрлих је 13. Према последњим информацијама, у Србији су још 82 особе заражене коронавирусом, па је укупан број оболелих 741.

Две особе из Косовске Митровице и Лепосавића заражене су вирусом корона.  Доктор Александар Антонијевић пренео је да су од четири испитана узорка на Институту Торлак два позитивна и да је реч о женама старости 43 и 47 година. Њихово опште стање је стабилно и
хоспитализоване су у болници у Нишу. На Космету су до сада регистрована 94 оболела , а међу њима троје из средина настањених већином Србима.

Влада Србије одлучила је да се самоизолација продужи са 14 на 28 дана, а викендом забрани кретање од 15 часова. Затварају се све пијаце, а повучена је и одлука о дозвољеној шетњи љубимаца између 20 и 21 час.

Директор полиције Владимир Ребић изјавио је да је до сада поднето 678 кривичних пријава против особа које су прекршиле самоизолацију. Навео је да казна за то дело износи и до три године затвора. Ребић је за Телевизију Прва рекао да се тренутно у затворима у Пожаревцу, Вршцу и Пироту налазе 123 особе које су прекршиле меру самоизолације. Прецизирао је да су хиљаду 253 особе процесуиране  због непоштовања полицијског часа и подсетио да он викендом почиње у 15 часова.

Председник Александар Вучић представиће у уторак програм мера за опоравак српске привреде, погођене вирусом корона, сазнаје Тањуг у кабинету председника. Вучић је раније најавио да ће то бити програм са проценом ефеката, начином финансирања и техником и технологијом спровођења, у циљу опоравка економије о последица епидемије вируса. Вучић је пре пар дана рекао да је то озбиљан програм, који ће показати да Србија може брже од других да изађе из економских проблема у које ју је корона бацила.

Европа се суочава са до сада невиђеном кризом по јавно здравље и сарадња и солидарност су кључни, оценио је европски комесар за проширење Оливер Вархељи. У писмима премијерима шест земаља Западног Балкана нагласио је да Европска унија стоји уз земље региона. Када је реч о Србији, Вархељи је у писму премијерки Ани Брнабић и министарки за европске интеграције Јадранки Јоксимовић, навео да је своје службе инструисао да ставе на располагање до 15 милиона евра за тренутне потребе, а да ће се та средства финансирати из текућих уговора.

У Републици Српској вирусом је заражено 200 особа, док је у Босни и Херцеговини укупни број сада 307. У Хрватској је регистровано 657, у Црној Гори 84, у Словенији 730, а у Северној Македонији 241-на особа. У свету је коронавирусом инфицирано 570 хиљада људи. У Италији је број преминулих премашио 10 хиљада. Само у протекла 24 сата умрло је 889-оро. Друго жаристе у Европи је Шпанија са више од 6 и по хиљада жртава.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредници вести: Ирена Јеловац и Тина Амић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво