Милијарда евра за Зелени договор ЕУ - Може ли Европа да постане "климатски неутралан континент"

Да ли треба забранити рад трговинама недељом? Ову иницијативу ће анализирати комисија коју је оформила Владе Србије. Како би се овај потез одразио на потрошаче а како на запослене у тој делатности? Какве друштвене промене доноси евентуално затаварање трговина недељом. О томе разговарамо са  Радославом  Топаловићем, председником Самосталног сидниката трговине Србије.

„Поглед у свет" упућујемо у Вашингтон где је, у Сенату, формално почео процес опозива актуелног председника. Хоће ли Трамп бити први опозвани амерички председник и како ће се процес импичмента одразити на предстојећу трку за новог шефа Беле куће.

Какву политику проширења Европске Уније можемо да очекујемо у првој половини 2020. године, са почетком рада новог сазива Европске Комисије и Хрватском као земљом која први пут председава Унији. Из Брисела најављују да ће до мајског самита ЕУ-Западни Балкан у  Загребу бити формулисана нова методологија проширења. Наш гост је Наташа Драгојловић, координаторка Националног конвента о Европској унији.

Европски парламент усвојио је Зелени договор, чији је циљ да Европа до 2050. године постане климатски неутралан континент. Предвиђено је улагање милијарду евра у радикални привредни заокрет ка коришћењу обновљивих извора енергије. Већ се чују сумње у остваривост овако амбициозног плана. О томе у нашој рубрици „Све око нас".

Уредник Јелена Видић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво