Вечерас заједно

Гошћа емисије биће Радмила Кунчер, директорка Летње школе “Свети Сава” која је намењена деци и младима из дијаспоре. Школа ради од 1995. године као прва школа те врсте у ондашњој Југославији.

Малишани из дијаспоре уче српски језик и ћирилицу и оспособљавају се за комуникацију  на матерњем језику. Креативним радом, кроз вешто  осмишљене и вођене часове, у друштву вршњака из матице, поред језика,млади Срби се упознају с обичајима и културом свог народа .Циљ школе је и да усавршавање језика и писма полазници прихвате као нешто на чему треба свакодневно  радити.

У другом делу емисије представићемо место Шидски Бановци у Хрватској. Парохија Шидски Бановци, као и парохије Товарник и Илок, црквена је општина Сремске епархије, са седиштем у Сремским Карловцима, која се територијално налази у Хрватској.Чућете причу о обнови две стотине година старе цркве Свете Петке која се приводи се крају. За ову малу парохију која броји деведесетак кућа велики је труд иподухват да црква Свете Петке заблиста у пуном сјају.

Уредница и водитељка емисије је Драгана Живојновић.

Насловна страна - Радмила Кучнер

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво